Er Invisalign hos Tannverden det rette valget for deg?

Er du nysgjerrig på om Invisalign-behandling hos Tannverden i nærheten av Lillestrøm passer for deg? Usynlig tannregulering for voksne og ungdom. Bestill en konsultasjon nå!

Er Invisalign hos Tannverden det rette valget for deg?

Invisalign er en populær og diskret metode for å rette opp tenner uten bruk av tradisjonell tannregulering. Denne moderne behandlingen benytter seg av gjennomsiktige plastskinner, også kjent som aligners som er tilpasset dine tenner. Det kan være et godt alternativ for både voksne som ønsker å forbedre tannstillingen på en komfortabel og estetisk tiltalende måte. Hos Tannverden i Rælingen, kun 10 minutter unna Lillestrøm stasjon, tilbyr vi Invisalign-behandling for våre pasienter. I denne artikkelen vil vi gå gjennom hva Invisalign er, hvordan det fungerer, og hvem som kan ha nytte av denne usynlige tannreguleringen.

Hva er Invisalign-behandling?

Invisalign-behandling er et tannreguleringssystem som består av gjennomsiktige, avtakbare aligners som gradvis flytter tennene til ønsket posisjon. Denne typen tannregulering er skreddersydd for hver pasient og kan brukes til å rette opp en rekke tannstillingsproblemer inkludert overbitt, underbitt, kryssbitt og skjeve tenner.

  • Usynlig tannregulering: En av de største fordelene med Invisalign er at skinnene er nesten usynlige, noe som gjør dem til et populært valg for voksne som ønsker en diskret tannregulering for voksne.
  • Komfortabelt og avtakbart: Invisalign-aligners er laget av et glatt plastmateriale som er skånsomt mot tannkjøttet og munnen. Du kan ta dem av når du spiser, børster tennene eller ved spesielle anledninger.
  • Effektiv behandling: De fleste pasienter merker resultater allerede etter noen måneder, avhengig av alvorlighetsgraden av tannstillingsproblemet. Invisalign-behandlingen tilpasses etter dine behov slik at du oppnår best mulig resultat.

Hvordan fungerer Invisalign-behandling?

Invisalign-behandlingen starter med en grundig undersøkelse hos tannlegen hvor vi tar digitale bilder og avtrykk av tennene dine. Dette brukes til å lage en 3D-modell som viser hvordan tennene dine vil bevege seg gjennom hele behandlingsperioden. Deretter produseres en rekke skinner som du bytter ut hver 1-2 uke.

  • 3D-planlegging: Tannlegen din vil bruke 3D-teknologi til å planlegge hele behandlingsprosessen. Du får se en virtuell modell av hvordan tennene dine vil bevege seg slik at du kan se det endelige resultatet før du starter.
  • Skift aligners hjemme: Du bytter til nye aligners omtrent hver 14. dag. Hver skinne er litt annerledes enn den forrige og beveger tennene gradvis til den ønskede posisjonen.
  • Regelmessige kontroller: Selv om du kan skifte skinnene selv hjemme, er det viktig med regelmessige kontroller hos tannlegen for å sikre at behandlingen går som planlagt.

Er Invisalign riktig for deg?

Invisalign-behandling er et flott alternativ for mange, men det er viktig å vurdere om det passer for ditt spesifikke behov. Her er noen faktorer som kan påvirke valget ditt:

  • Type tannstillingsproblem: Invisalign kan brukes til å rette opp mange forskjellige tannstillingsproblemer. Hvis du har mer komplekse problemer med tannstillingen eller bittet, kan tradisjonell tannregulering eller annen behandling være mer effektiv. Tannlegen din vil vurdere hvilken tannregulering som er best for deg.
  • Din livsstil: Fordi aligners kan tas av, gir de stor fleksibilitet i hverdagen. Dette er ideelt for personer som ønsker å kunne spise og drikke hva de vil uten å bekymre seg for restriksjoner som med tradisjonell tannregulering.
  • Alder: Invisalign passer både for voksne og ungdom som kan følge instruksjonene om å bruke aligners i 20-22 timer daglig. For yngre pasienter kan det være mer utfordrende å bruke skinnene nok timer hver dag og derfor kan andre løsninger vurderes.

Fordeler og ulemper med Invisalign-behandling

Som med alle tannbehandlinger, er det fordeler og ulemper med Invisalign som du bør vurdere før du tar en beslutning.

Fordeler:

  • Usynlig tannregulering: Skinnene er nesten usynlige, noe som gjør dem til et populært valg for voksne som ønsker tannregulering for voksne uten at det er synlig.
  • Komfort: Aligners er laget av et mykt plastmateriale som ikke irriterer tannkjøttet like mye som metallbraketter kan gjøre.
  • Lett å ta av og på: Du kan fjerne skinnene når du spiser, drikker eller ved spesielle anledninger.
  • Ingen kostholdsbegrensninger: Siden du tar skinnene av når du spiser, kan du spise hva du vil uten å bekymre deg for at noe setter seg fast.

Ulemper:

  • Krever disiplin: Du må bruke skinnene i minst 20-22 timer hver dag for at behandlingen skal være effektiv. Dette krever disiplin og konsekvent bruk.
  • Kan være dyrere: Invisalign kan koste mer enn tradisjonell tannregulering. Kontakt oss hos Tannverden for å få mer informasjon om priser og betalingsmuligheter.
  • Midlertidig ubehag: Noen pasienter kan oppleve midlertidig ubehag eller trykk på tennene når de bytter til nye aligners.

Hvorfor velge Invisalign hos Tannverden?

Hos Tannverden tilbyr vi skreddersydd Invisalign-behandling basert på dine behov. Vår tannklinikk i Rælingen, nær Lillestrøm har erfaring med å hjelpe pasienter med å oppnå et vakrere smil ved hjelp av Invisalign. Vi tilbyr en grundig konsultasjon og oppfølging gjennom hele behandlingsforløpet, slik at du får best mulig resultat.

  • Erfarne tannleger: Våre tannleger har erfaring med Invisalign og andre tannreguleringsmetoder. Vi vurderer nøye hva som passer best for deg.
  • Moderne utstyr: Vi bruker det nyeste innen 3D-teknologi for å planlegge behandlingen og sikre nøyaktige resultater.
  • Komfortabel behandling: Vi sørger for at behandlingen blir så komfortabel som mulig, med regelmessige kontroller og støtte underveis.

Vanlige spørsmål om Invisalign-behandling

1. Hvor lang tid tar Invisalign-behandlingen? Behandlingstiden varierer avhengig av hvor komplisert tannstillingsproblemet ditt er, men de fleste fullfører behandlingen på 6-18 måneder. Tannlegen din kan gi deg et mer presist estimat etter den innledende konsultasjonen.

2. Er Invisalign dyrere enn tradisjonell tannregulering? Invisalign kan være dyrere enn tradisjonell tannregulering, men prisen avhenger av kompleksiteten i behandlingen. Hos Tannverden tilbyr vi fleksible betalingsløsninger som gjør det enklere for deg å velge den behandlingen som passer best.

3. Kan jeg spise og drikke med Invisalign? Du bør ta ut skinnene når du spiser eller drikker noe annet enn vann. Dette hindrer skader på skinnene og reduserer risikoen for at mat og drikke setter seg fast og forårsaker misfarging.

4. Hvor ofte må jeg besøke tannlegen under behandlingen? Vanligvis vil du ha kontroller hos tannlegen hver 4-6 uke for å sikre at behandlingen går som planlagt. Tannlegen vil da sjekke tennenes bevegelse og gi deg nye aligners.

Bestill en konsultasjon hos Tannverden

Vurderer du Invisalign-behandling? Kontakt Tannverden i Rælingen, kun 10 minutter unna Lillestrøm stasjon, for en konsultasjon. Vi hjelper deg med å finne ut om Invisalign er det rette valget for deg, og gir deg all den informasjonen du trenger for å ta en informert beslutning. Bestill time i dag og ta det første steget mot et vakrere smil med vår moderne usynlige tannregulering!

Andre bloggsider

Hva du bør vite om tanntrekking

Personvilkår

Timebestilling

Endelig kan du enkelt bestille og endre din time på nett

Opening Hours

MON – WED

8AM – 7PM

THU

8AM – 5PM

FRI

8AM – 5PM

SAT – SUN

Closed