Hva er forskjellen mellom tannkroner, broer og fyllinger?

Hva er forskjellen mellom tannkroner, broer og fyllinger?

Når det gjelder tannbehandlinger, kan det være forvirrende å skille mellom ulike prosedyrer som tannkroner, broer og fyllinger. Disse behandlingene er designet for å gjenopprette tannens funksjon og estetikk, men de brukes i ulike situasjoner avhengig av behovet og tilstanden til tannen(e).

Tannkroner er beskyttende lokk som plasseres over hele tannen. De brukes vanligvis når en tann er betydelig skadet eller svekket på grunn av karies, traumer eller store fyllinger som truer tannens struktur. En tannkrone kan også brukes etter rotkanalbehandling for å styrke og beskytte den restaurerte tannen.

Tannbroer brukes til å erstatte manglende tenner ved å forankre en kunstig tann (pontic) mellom to tannkroner eller implantater. De er ideelle når det er én eller flere manglende tenner ved siden av hverandre.

Tannfyllinger brukes til å reparere små til moderate hull (karies) i tennene for å gjenopprette deres form, funksjon og estetikk.

Når du vurderer hvilken behandling som er best for deg, er det viktig å konsultere en erfaren tannlege. Hos Tannverden, nær Rælingen, Lillestrøm og Lørenskog, tilbyr vi grundige konsultasjoner og skreddersydde behandlingsplaner for å møte dine individuelle behov. Vårt team av tannleger vil veilede deg gjennom prosessen og sikre at du tar informerte beslutninger om din tannhelse.

Uansett om du trenger en tannkrone for å reparere en skadet tann, en bro for å erstatte manglende tenner, eller en fylling for å reparere et hull, kan Tannverden hjelpe. Kontakt oss i dag for å planlegge din konsultasjon og ta det første skrittet mot et sunnere smil!

Andre bloggsider

Er Invisalign hos Tannverden det rette valget for deg?

De 10 vanligste tannhelseproblemene og hvordan du kan unngå dem

Timebestilling

Endelig kan du enkelt bestille og endre din time på nett

Opening Hours

MON – WED

8AM – 7PM

THU

8AM – 5PM

FRI

8AM – 5PM

SAT – SUN

Closed